Post

3 followers Follow
0
Avatar

Create New map Optimized for DJI Cameras ERROR

Hi Guys,

Your new DJI optimized workflow does not work. I can choose the file (no matter where from local, or google drive), the inspection works, but the last step where I am supposed to choose all images is just white and no box to upload. The inspector shows this error in the HTML.

I hope you can help.

Videocopter NZ

Official comment

Avatar

When using the new workflow it assumes that ALL of the original tags are intact. It is likely that Lightroom, or any other image management software, might not be writing all the tags that are needed. The new workflow looks at some of the DJI specific XMP in an attempt to estimate GSD and footprint size. If that isn't there it could be causing what you are seeing.  

From the Data Collection guidelines that are agreed to at the time of upload:

"EXIF Tags Intact - EXIF tags should not be modifed by 3rd party image processing software. We need all the of the tags the camera originally places in the image files. Photoshop, Photos, Photo Manager and lots of other softwares have been known to corrupt the tags."

https://www.mapsmadeeasy.com/data_collection

The new DJI specific workflow relies on a few DJI placed tags that are not checked in the Classic workflow. This is why they will still work with the old version.

 

Zane
Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.

4 comments

0
Avatar

We are not seeing this error and jobs are still coming in regularly. Have you tried a different browser? Have you tried to select different test images in Step 1? 

If you are unable to proceed please try to send us one of your images so we can see what is going on. 

Zane 0 votes
Comment actions Permalink
0
Avatar

I am seeing the same blank box for step 4.  

Safari 12. or Firefox 71 MacOS Mojave.

I have tried these two browsers and get similar errors.

I have been using test images that have successfully uploaded before.

 

Here are some Firefox debugging snippets:

After selecting a file in Step 1 we get these 

======

This page uses the non standard property “zoom”. Consider using calc() in the relevant property values, or using “transform” along with “transform-origin: 0 0”. georef


Empty string passed to getElementById(). 10 bdc2f52da370.js:3:1064

Source map error: Error: request failed with status 403 Resource URL: https://s3-us-west-1.amazonaws.com/static.mapsmadeeasy.com/platform_files/CACHE/js/bdc2f52da370.js Source Map URL: jquery-2.0.3.min.map

Resetting Total Images index.js:29567:51
Undefined index.js:29567:51

Empty string passed to getElementById(). 5 bdc2f52da370.js:3:1064

Error: Invalid picker params filestack_error.ts:38:4

    e filestack_error.ts:38
    t picker.ts:711
    picker picker.ts:752
    picker client.ts:206
    onload d98df6b29f91.js:50
    handleBinaryFile db84dd724ec4.js:157
    onload db84dd724ec4.js:158



======================

 

Step 2 is already marked as checked.... so I will pass it over...

 

======

Step 3 These error messages:

Empty string passed to getElementById(). 5 bdc2f52da370.js:3:1064
Empty string passed to getElementById(). 5 bdc2f52da370.js:3:1064
Empty string passed to getElementById(). 5 bdc2f52da370.js:3:1064
Empty string passed to getElementById(). 10 bdc2f52da370.js:3:1064

=====

Step 4 clicking the header gets this error:

Empty string passed to getElementById(). 5 bdc2f52da370.js:3:1064

Hope this helps.

Keith

P.S. These messages were gathered after turning off all cookie protections in Firefox.

Keith Johnson 0 votes
Comment actions Permalink
0
Avatar

Ok... Maybe Lightroom outputs are incompatible with your uploader.

The image set I have been testing with was output from Lightroom at reduced resolution in order to cut upload data costs. They fail at step 4 without any warning in previous steps.

When I select ORIGINAL camera files from DJI in Step 1, then at step 4 the selection box appears ok.

I know there has been trouble with Lightroom in the past about precision of gps coordinates... but this behavior seems a bit, well unintuitive.  Maybe a helpful message when the Step 1 image is loaded that there is going to be a problem.  The way it is, it just looks like your site doesn't work.

So, it has nothing to do with cookies, browsers...

I have been using images output from Lightroom on a regular basis with the original workflow... It would give me warnings, but the results were always correctly georeferenced in the end.

I can't explain why Lightroom export images cause your loader to fail, but they do. I have gone back and forth between the same image as original file from DJI and as output at 25% resolution from Lightroom -- Original works, Lightroom output always kills the file loader at step 4.  Very odd, but true.

Here are the two versions of the file if you would like to test this.

https://www.dropbox.com/s/pveb6xfq37nn1x5/DJI%20Original%20MAPPING_2018_03_09-1055-DJI_0001.JPG?dl=1

https://www.dropbox.com/s/38t09keju4m2eyc/Lightroom%20output%20MAPPING_2018_03_09-1055-DJI_0001.jpg?dl=1
Keith Johnson 0 votes
Comment actions Permalink